Slováci vyhľadávajú sex častejšie než Češi

04.08.2004 Celý región

Portál Centrum.sk zverejnil rebríček najvyhľadávanejších slov za mesiac júl.\r\nPrvýkrát porovnal poradie a preferenciu slov aj so sesterským portálom Centrum....
Portál Centrum.sk zverejnil rebríček najvyhľadávanejších slov za mesiac júl.
Prvýkrát porovnal poradie a preferenciu slov aj so sesterským portálom Centrum.cz
Slovákov na internete zaujíma najmä práca, zatiaľ čo Česi najviac vyhľadávajú hry.

„ Sex\" je v poradí záujmov Slovákov na šiestom mieste, okrem už zmieňovaných hier ho predstihli výrazy „ mapa“ , „ bratislava“ , “ brigády“ , „ SMS“ . Naopak Česi pred sexom uprednostňujú ďalších sedem výrazov ako napr. „ Praha“ , \"Ubytovanie\", \"dovolenka\", \"Chorvátsko\" a \"last minute\".

A ešte jeden rozdiel je možné na základe rebríčku najvyhľadávanejších slov vysledovať medzi českými a slovenskými užívateľmi internetu. Češi majú v rebríčku na popredných miestach omnoho viac zastúpené tzv. dovolenkové výrazy \"ubytovanie\", \"cestovné poriadky\" alebo \"hotel\". Pravdepodobne riešia dovolenku individuálnou cestou a berú ju viac do vlastných rúk.

Na Slovensku sa do TOP 10 najvyhľadávanejších slov dostal výraz
„ festivaly“ , čo je dôkaz čoraz väčšej popularity letných hudobných festivalov po celom Slovensku. Stabilnú pozíciu si udržujú aj „ slovníky“ , čo je logické, v letných mesiacoch ľudia sa vydávaju na cesty do zahraničia a vzniká potreba dohovoriť sa v cudzom jazyku.
Denisa Špacírová
 

Vyberte región